Ingen forpliktelser 30 dager full returrett

Logg inn

Velkommen,

66 81 15 00
Din handlekurv er tom.
Katalogen Norges Mynter er online

I et historisk grep har Samlerforlaget Norges Mynter tilgjengeliggjort all informasjon om Norges mynter 1814 til 2018 på nett. Dermed er den første norske myntkatalogen lett tilgjengelig for alle.

 

Myntkatalogen har eksistert i papirutgave siden 1971, men på fredag den 7. september kom det i tillegg en komplett digital oversikt. Denne oversikten er den første norske som er både online og gratis.

 

Søk og finn mynten du er på jakt etter

På forsiden er det et søkefeltet, og alle mynter mellom 1816 og fram til i dag kan søkes frem her. Søket kan sorteres etter myntene eller kongene man er interessert i. Dersom man logger inn og dermed tegner abonnement, noe som er helt gratis, kan man også få se prisvurderingen. Alle myntene er representert med et bilde.

Fra en enkelt myntside har du alltid kvalitetsgraderingen tilgjengelig, og du kan også gå til andre aktuelle mynter, enten alle i samme valør eller mynter nærliggende i tid. Det er også bilde av myntherren, altså kongen, med informasjon.

 

Mye interessant å finne

Katalogen er et funn for alle som vil vite hvor mye en mynt er verd. Prisvurderingene er selvfølgelig veiledende, og det er viktig å huske på at det er en betydelig forskjell på hvor mye en mynt kjøpes og selges for. Likevel er dette et fint redskap for de som vil ha en oversikt over hvilken pris man kan forvente for en mynt.

Fordelen med en nettside i forhold til et hefte, er at man kan samle myntene på mange måter. Vil man se på alle femtiørene på en gang, er det mulig. Vil man se på alle myntene under en konge, er det også mulig. Dette passer fint for de som samler på et spesielt samleområde, for eksempel femtiører, mynter under bestemte konger, valører eller andre inndelinger.

Alternativt kan man altså bare søke på det man er ute etter.

 

Flere artikler tilgjengelige

Myntkatalogen Norges Mynter har ofte hatt interessante artikler, og flere av disse er blitt med over på nett. På norgesmynter.no kan du lære om hvordan du best mulig tar vare på mynter, får høre om Det norske myntverket på Kongsberg og andre pregesteder i Norge for å nevne noe. I tillegg har altså alle kongene fått en egen artikkel om seg.

Artiklene på nettsiden er i hovedsak delt opp i kategoriene mynthistorie eller konge, så om man lurer på noe, vil man Kunne gjøre oppslag etter denne logiske strukturen.

Myntkatalogen Norges Mynter framstår dermed som en flott oversikt for de som er interessert i norske mynter fra 1816 til i dag. Dette er den første myntkatalogen online, men den kommer ikke et øyeblikk for tidlig.